Historie

Eerste Taxi Centrale Almere 40 jaar in Almere

1 september 1979 officiële start van de Eerste Taxi Centrale Almere, samen met mijn Broer Herman en onze echtgenote´s Ineke en Inge. We waren ook echt 1 van de eerste bedrijven in Almere. Mijn Vader reed al voor die tijd vanuit Muiderberg met de taxi naar Almere, dat was naar het Bivak in Haven. Daar stonden een aantal stacaravans met de eerste bewoners van Almere, hij bracht toen de schoolkinderen naar school in Muiderberg.

Wij zijn in de loop der jaren met Almere mee gegroeid, van 2 taxi´s bij de start tot 80 taxi´s in 2000, en +/- 150 man personeel. Daarna zijn wij door de aanbestedingen van de grotere contracten sterk ingekrompen. De eisen van de contracten werden/worden steeds hoger, maar het mocht/mag niets meer kosten.

1976

Uit de 34 gegadigden voor een taxibedrijf in Almere Haven is de firma Stegink uit Muiderberg door de Rijksdienst voor de Ijsselmeerpolders gekozen. De heer Stegink junior zal op korte termijn in Almere gaan wonen. Tot zolang moet men in Almere even bellen naar Muiderberg voor een taxi.

WhatsApp Image 2020-01-06 at 15.23.13

Oude situatie cs stad, +/- 1985

Zo reden wij in die tijd schoolkinderen naar verschillende steden, Amsterdam / Lelystad / Hilversum / Utrecht / Bussum enz. Ook verzorgde wij het ziekenvervoer heet nu zorgvervoer voor verschillende zorgverzekeraars.

Het WVG vervoer heet nu WMO vervoer, vervoer van ouderen. Wij hebben dit uitgevoerd van 1994 t/m 2001, Gehandicapten vervoer per rolstoeltaxi. We reden in die tijd zo´n 500 a 800 ritten per dag.

Wij heten de Eerste Taxi Centrale Almere, maar waren met verschillende zaken ook echt de eerste die vernieuwingen doorvoerde zoals, de eerste Trein Taxi vanaf het CS in Almere.

De eerste trein taxi vanaf cs stad

(Willem Stegink Senior / Oprichter ETC Almere)

De kinderen uit het bivak volgden onderwijs buiten Almere. Voor het vervoer zorgde de Muiderbergse taxi

Taxikeurmerk

Het eerste bedrijf in Nederland die het Taxikeurmerk heeft behaald, toen persoonlijk uitgereikt door de toenmalig minister van Verkeer en Waterstaat: Karla Peijs. Geheel computer gestuurde taxi centrale, met automatische rittenverwerking en volg systeem van de voertuigen.

Nu na 40 jaar zijn we nog springlevend, na Up´s en down´s zoals andere bedrijven het ook meemaken. Alleen zijn wij nu meer een specialistisch Taxi bedrijf geworden. In principe rijden wij alleen op afspraak, dus geen straattaxi.

Wij staan niet op het CS, rijden geen horecavervoer.

WhatsApp Image 2020-01-06 at 15.39.06

Taxi’s voor het stadhuis,
Flevoziekenhuis was er toen nog niet

Wat doen wij wel?

  • Telefonisch besteld vervoer (tel nr: 036-5474849)  of per Mail  planning@etca.nl
  • Zakenvervoer voor bedrijven,
  • Schiphol vervoer, brengen en ook weer ophalen,
  • Rolstoelvervoer,

Uniek! wij hebben ook een Ligtaxi, voor liggend vervoer waar geen medische handelingen worden verricht.

De ETC Almere (afgekort)  is dus nog steeds vol in business, wij rijden alleen met Mercedes. Zelfs met het milieu wordt  rekening gehouden met onze Mercedes Hybrid.

etca-ligtaxi

UNIEK bij ETC Almere: De Ligtaxi

Vervoer naar Johan Cruijff Arena

WhatsApp Image 2020-01-06 at 15.40.48

Zelfs rijden wij ook naar 2de kamer in Den Haag

Al met al zijn het heel bewogen 40 jaren geweest, waar we heel veel hebben mee gemaakt.

We hebben Almere zien bouwen en groeien, wat verschrikkelijk snel is gegaan. Zelf wonen en werken wij ook in Almere, en dat bevalt ons echt heel goed.

Inmiddels is mijn broer Herman met een welverdiend pensioen en ik ga  samen met echtgenote Inge en een geweldig team van chauffeurs / chauffeuses verder met de ETC Almere.

Wij staan dus op afspraak voor U klaar om U overal veilig en comfortabel te vervoeren.

Een taxi reserveren? Stuur een e-mail of bel naar:

036-5474849

Simone Signoretstraat 18,
1325 LE Almere

Telefoon: 036-5474849

Directie taxi w.stegink@etca.nl
Afdeling planning planning@etca.nl

2020 - Eerste Taxi Centrale Almere
ND-Items Online Media | Klopsoft Websites